logo

Allt för djurens bästa

Om Lantec

Vi hjälper er bygga världens bästa kostall!

Lantec är ett familjeföretag som startades redan 1992 av Johan Lewenhaupt som har en lång och gedigen erfarenhet som egen mjölkbonde och i lantbruksbranschen.

Sedan 2008 är vi importörer för CowHouse International som samarbetar med ett antal kreativa Kanadensiska producenter av utrustning inom området kokomfort, nämligen Promat Inc, Artex Barn Solutions och Secco Ventilation Systems. 

CowHouse har växt till en ledande leverantör av stallinredning i hela Västeuropa samt Ryssland.

I vår drivkraft att erbjuda världens bästa ko- och köttdjursstallar till Sveriges bästa bönder har vi de senaste åren utökat vårt sortiment kraftfullt med kvalitetsprodukter från franska Cosnet La Gée, Comfort Slat Mat spaltinklädnader, CalfOTel kalvhyddor, Milkbar kalvuppfödningssystem, JOZ utgödslingar, betongspalt, BvL mixervagnar, mm.

Idag har vi marknadens kanske bredaste och enligt vår mening, Sveriges i särklass bästa sortiment och kompetens för att kunna hjälpa våra kunder till lönsamma, lättskötta och prisvärda stallar.

Lantec är ett nätverksföretag som är i kraftig tillväxt. I själva bolaget jobbar tre familjemedlemmar samt ett flertal mycket erfarna och kompetenta säljkonsulenter utspridda i landet. Vi har styrkan i en hel rit- och projekteringsavdelning hos CowHouse, Lantecs egna ritare samt god leveransberedskap. Lantec/CowHouse har även ett nära samarbete med den erkände finländske mjölkstallarkitekten Jouni Pitkäranta, vilket sammantaget ger oss stora muskler för att även klara av de största av byggen.

När du vänder dig till oss så kommer du att få ett både personligt och affärsmässigt bemötande. Det första vi gör är att analysera dina och ditt företags behov. Problemet i Sverige är att man ofta bygger för komplicerat, trångt, dyrt och med dålig planering. Våra stall är alltid enkla, logiska och med störst fokus på djurvärldfärd och kotrafik. Trots att du hos oss får de absolut bästa liggbåsen och madrasserna, professionell hjälp med ritningar, fulländade ventilationssystem mm så behöver inte det totala priset per koplats för ett nybyggt stall bli mer än 50-60 000 kr.

Vi säljer allt från enstaka grindar och foderhäckar till allt utom själva byggnaden.

Det vi på Lantec jobbar och är på väg emot är att bli den ledande leverantören och affärspartnern till den professionella lantbrukaren.

Varmt välkomna med era förfrågningar