logo

Det är trivseln hos korna som skapar resultaten!

CowHouse International BV I Holland, är en fristående leverantör av kvalitetsinventarier, främst till kostallar där man strävar efter att optimera kornas hälsa och välbefinnande, så att mjölkproduktionen maximeras på ett naturligt, djurvänligt och skonsamt sätt.

CowHouse International samarbetar med ett antal kreativa Canadensiska producenter av utrustning inom området kokomfort, nämligen Promat Ltd, Artex Fabricators Ltd och Secco ventilation. CowHouse representerar dessa varumärken exklusivt i Europa och i Sverige är det Lantec som fått förtroendet att marknadsföra hela detta exklusiva kvalitetssortiment. CowHouse har täta kontakter med universitet, forskare, konsulenter och annan rådgivning inom området djurhälsa och -komfort. Det har inneburit att CowHouse har fått en ledande roll på marknaden för ladugårdsinredningar och -utrustningar.

Idealtänkande
Skulle det inte vara idealiskt om korna kunde leva sina liv utomhus, på bete, under hela året? Kunna njuta av fria ytor, frisk luft, färskt foder och att obehindrat kunna lägga sig ned på ett naturligt underlag.

Verklighet
Den här idealbilden störs dock nästan alltid av tungt vägande ekonomiska faktorer. Produktionsfaktorer som åkerarealer och arbetskraft är mycket kostsamma i Europa. Lantbrukarna tvingas därför ständigt att rationalisera och intensifiera sina verksamheter för att få ett acceptabelt resultat från sina gårdar.

Som en följd av detta har tyvärr kon blivit en produktionsenhet – en "maskin", som i trånga utrymmen skall producera mängder med mjölk, så länge det nu varar. Insatser, avkastning och resultat; datautskriften avgör om en ko skall få vara med i produktionen ytterligare ett år eller måste ersättas. Med denna kunskap i bakhuvudet är det mycket märkligt och beklagligt att de anläggningar där de flesta av våra kor tvingas och pressas till maximal produktion oftast är uppbyggda långt, långt ifrån idealet 

Comfort zone (3)

Grunden för kokomfort
Comfort zone

Feedwall (1)

Utvändig utfodring
Feedwall

Stallutrustning (6)

Grindar, gummigolv, koryktborste m.m
Stallutrustning

Ventilation (3)

Cowhouse international är stolta över att presentera Secco ventilationsteknik.
Ventilation

Strömaskiner (1)

Strömaskiner för spån eller sand
Strömaskiner

Kalvar och ungdjur (2)

Madrassgolv, kalvboxar m.m
Kalvar och ungdjur
Wisconsin Liggbås

Wisconsin Liggbås

Wisconsin liggbås

Calf Zone

Calf Zone

Kalvboxar för enkel hantering

Feedwall

Feedwall

Den optimala lösningen för utvändig utfodring

Koryktborste

Koryktborste

NR 1 bland koborstar

Pasture Mat Komadrass

Pasture Mat Komadrass

Världens första komadrass-och fortfarande den bästa

Ströskopor

Ströskopor

Lättaste vägen för perfekt strödda liggbås